تراس سبز

تراس سبز

چرا باید تراس های خود را سبز کنیم

در تعریف تراس می توان گفت، ایجاد یک سکو یا محل مرتفع نسبت به اطراف خود است، به گونه ای که به لحاظ ارتفاع و دید، نسبت به اطراف اشراف داشته باشد و معمولا هدف از ایجاد آن در منازل و خصوصا آپارتمان، فراهم نمودن مکانی برای حضور ساکنین و استفاده از نور، هوای تازه و منظر بیرون است. از همین روست که ایجاد تراس سبز در فضاهای آپارتمانی هر روزه در حال رشد است.

با توجه به رشد سریع شهرها و ساختمان ها و تخریب قابل توجه محیط زیست و طبیعت طی چند دهه گذشته، نیاز به بازگرداندن طبیعت به داخل شهرها و محیط زندگی بیش از پیش احساس شد. لذا استفاده از فضاهای بام، تراس، محوطه و پاسیو به عنوان یکی از راهکارهای جبران کمبود و فقر سبزینگی مطرح شد. با طراحی و اجرای بام سبز یا روف گاردن ، پاسیو سبز ، محوطه سازی و در نهایت تراس سبز یا تراس گاردن امکان جبران بخشی از این خلا فراهم شد.

تراس سبز

ایجاد تراس های پرتابل

با ایجاد تراس های الحاقی سبز و طراحی آنها حتی به صورت پرتابل می توان طبیعت، سبزینگی، سرزندگی، کیفیت را به زندگی ساکنین آپارتمان های مسکونی، وارد نمود. جهت فراهم آوردن رفاه و آسایش، اهمیت به کوچک ترین فضاهای خانه و ارائه خلاقیت های شگفت انگیز، مسئله مهمی در این راستا می باشد.

از طرفی با زنده کردن محیط به واسطه گیاهان، نمای ساختمان های شهر، ارزش بصری قابل تحسینی پیدا می کند و هوای شهرمان با انگیزه و لذت بیشتری تنفس می شود. همچنین تراس سبز مزیت بسیارخوبی برای ملک شما محسوب می شود و می تواند قیمت آن را مطلوب تر سازد. مجموع مزیت ها و نیازها منجر به ایجاد مفاهیم و ایده هایی با عناوین مشابه مانند گرین تراس ، بالکن سبز ، تراس باغ ، باغچه آرایی تراس ، گاردن تراس ، محوطه سازی تراس و تراس گاردن شده است.

انواع تراس سبز

تراس سبز را می توان با روف گاردن یا بام سبز مقایسه نمود و در واقع یک تراس گاردن را می توان یک بام سبز کوچک و در ابعاد محدود عنوان نمود. با همین تعریف، آن را می توان به صورت ذیل دسته بندی های تراس سبز گسترده ، متمرکز و پرتابل – مدولار قرار داد. یک نمونه از پروژه های تراس سبز پالیزبام که شما می توانید آن را مشاهده نمایید پروژه تراس سبز خیابان پیامبر می باشد.

تراس سبز

تراس گاردن گسترده :

یکی از شیوه های اجرای گاردن تراس ، روش گسترده است که با ایجاد یک لایه با عمق کم در تراس اقدام به کاشت پوشش گیاهی می شود و بیشتر با دیدگاه زیست محیطی ساخته می شود. با اینکه شیوه ای کم هزینه می باشد، اما چون در این حالت امکان استفاده از تراس به عنوان یک باغ تراس ، فراهم نیست معمولا چندان مورد تمایل و توجه ساکنین نمی باشد.

تراس سبز

بالکن سبز متمرکز :

در تراس سبز متمرکز، بستر کاشت نسبت به گرین تراس گستردگی بیشتری داشته و می توان در آن انواع متنوع تر و متفاوت تری از گل ها و گیاهان را کاشت. معمولا در این حالت باغچه آرایی تراس بهتر و زیباتر انجام می شود، اما با توجه به بیشتر بودن حجم و وزن خاک و پوشش گیاهی لازم است نسبت به استقامت سازه و همچنین کیفیت ایزولاسیون و عایق توجه بیشتری صورت گیرد.

گرین تراس مدولار پرتابل :

در گرین تراس پرتابل مشابه بام سبز مدولار پرتابل ، تراس با استفاده از چیدمان یک سری اقلام پیش ساخته و قابل جابجایی دیزاین می شود. در این روش فلاورباکس هایی از جنس فلز، چوب پلاست، پلاستیک و … و با عمق کاشت های متفاوت و به صورت جدا از هم، بستر کاشت گونه های مختلف گل ها و گیاهان را تامین می نمایند.  به جهت اینکه علاوه بر تامین اهداف زیست محیطی می توان فضای استراحت یا باغ تراس را فراهم نمود، مطلوبیت بیشتری نسبت به سایر روش ها دارد.

همچنین در این روش از تراس سبز ، علاوه بر فلاورباکس ها، در صورتی که فضای تراس اجازه دهد، می توان از آیتم هایی مانند مبلمان فضای باز ، پرگولا ، آبنما ، دیوار سبز یا گرین وال ، سایبان چتری ، باربیکیو ، کف سازی با چوب پلاست ، ترموود یا چمن مصنوعی و حتی در تراس های بزرگ از وسایل بازی و ورزش نیز در چیدمان استفاده کرد.

تراس سبز

طراحی تراس سبز

تراس ها جزئی از خانه شما هستند، از این رو طراحی آن در تیپ بندی های مختلف، باید به گونه ای باشد که هماهنگی آن با دکوراسیون فضای داخلی خانه حفظ شود و حس غریبی به اهالی خانه تحمیل نکند. نکته دیگری که باید در طراحی آن لحاظ شود، این است که باید ابتدا بررسی شرایط محیطی احاطه شده در خانه جهت اولویت بندی اهداف خانواده، انجام شده، سپس با در نظر گرفتن کاربرد، طیف رنگی، امنیت و راحتی در استفاده از آن اقدام نمود.

شایسته است در طراحی تراس سبز و اجرای فضایی که پیوندی با طبیعت دارد، روند اصولی در پیش گرفته شود تا اثر به جا مانده، پایدار و زنده بوده و در راستای نقش آفرینی خود، رفتار کند. توجه به جهت تابش نور خورشید، وزش باد و درکل اقلیم محیط مورد طراحی، پیوند عناصر مدنظر را با عناصر اصلی محیط، محکم تر می نماید. برای رفع محدودیت طراحی تراس های کوچک، تمام وجوه فضا با تأمل و انگیزه و متناسب با اهداف مد نظر طراحی و اجرا می شود.

طراحان آتلیه طراحی پالیزبام با آشنایی نسبت به عوامل محیطی و موثر و همچنین نحوه استفاده بهینه از فضای محدود تراس و با ترجیح استفاده از روش طراحی تراس سبز مدولار پرتابل به جهت مزیت های آن، نسبت به ارائه طرح مناسب و بهینه اقدام می نمایند.

تراس سبز

اجرای گرین تراس

برای اجرای یک گرین تراس ، مانند سایر پروژه های روف گاردن و دیوار سبز از لحظه مراجعه مشتری تا پایان کار اجرایی، یک پروسه برنامه ریزی شده در پالیزبام به شرح ذیل طی می شود :

-مذاکره تلفنی یا حضوری اولیه با کارفرما و پرزانته کامل با ارسال کاتالوگ، لیست قیمت و نمونه کارهای اجرایی مرتبط.

-مراجعه به محل مورد نظر و برداشت حضوری تراس کارفرما شامل عکسبرداری، مشاوره، یادداشت برداری درخواست های کارفرما، متراژ و کروکی توسط طراحان پالیزبام.

-آماده سازی حداقل دو طرح اولیه به صورت پلان با استفاده نرم افزارهای مرتبط.

-ارائه طرح های دوبعدی و تعامل با کارفرما برای رسیدن به یک طرح نهایی و مورد توافق طراح و کارفرما و شروع سه بعدی سازی طرح نهایی تراس سبز .

 -ارائه رندر (خروجی تقریبا واقعی) طرح های سه بعدی، برآورد قیمتی طرح نهایی و تنظیم پیش فاکتور.

-نهایی کردن طرح طبق تغییرات و نظرات کارفرما و متناسب سازی با بودجه مدنظر.

-اجرای طرح در محل مد نظر توسط مجریان متخصص پالیزبام و تحویل کار به کارفرما.

تراس سبز

مزایای تراس گاردن

به طورکلی تراس گاردن ها در هر ابعادی که هستند و با هر روش و هر میزان بودجه ای که از صفر تا صد کار برایشان در نظر گرفته می شود، دارای مزایای بسیاری می باشند. از جمله مزیت های زیست محیطی که نقش بسزایی در کاهش افسردگی افراد و ایجاد روحیه با نشاط در میان ساکنین ایفا می کنند که در ذیل مهم ترین ویژگی های یک تراس سبز یا بالکن سبز به اختصار عنوان می شود.

از جمله مزیت های گرین تراس ، تصفیه ی هوا و جذب گرد و غبار محیطی و بهبود کیفیت هوای تراس و ساختمان توسط پوشش گیاهی کاشت شده در تراس گاردن است. همچنین باعث جذب بخشی از اصوات مزاحم محیطی و ایجاد محیطی آرام تر شده و می تواند در ایجاد خنکی نسبی در محیط به جهت وجود گیاهان و آبیاری و رطوبت و در نتیجه کاهش مصرف انرژی برای تامین سرمایش ساختمان در فصول گرم نقش مهمی را ایفا کند.

از سویی دیگر می تواند با ایجاد محیطی خصوصی، در دسترس و امن برای استراحت و دورهمی های خانوادگی ساکنین موثر بوده و به افزایش سرانه فضای سبز شهری کمک نماید. به بیان دیگر، افزایش زیبایی منظر شهری و نمای داخل و خارج ساختمان با استفاده از سبزینگی و ایجاد ارزش افزوده ملک و افزایش قیمت ساختمان به عنوان یک آپشن کاربردی از جمله مزیت های بی شمار تراس سبز خواهد بود.

تراس سبز

گیاهان مناسب تراس سبز

در فضای سبز عمودی شامل گرین روف ، گرین تراس و گرین وال گیاهان به عنوان یکی از اصلی ترین بخش ها، اهمیتی زیادی داشته و لزوم توجه در انتخاب گیاهان مناسب برای بهره مندی مطلوب از این فضاهای سبز، امری بدیهی است. خصوصا این موضوع در تراس گاردن با توجه به محدودیت فضا و نیاز به کاشت بهترین گزینه های گل و گیاه از اهمیت دو چندانی برخوردار است.

طبیعتا در انتخاب گیاهان برای کاشت در تراس سبز باید نکاتی مانند میزان آفتاب گیری، میزان جریان باد، شدت سرما و گرمای هوا، اقلیم عمومی منطقه، میزان نیاز آبی و … مد نظر قرار گیرد و ضمن لحاظ زیبایی و تامین نظر کارفرما، تا حد امکان گیاهانی مقاوم و متناسب با اقلیم کاشت شوند.

گزینه های کاشت بسیار متنوع و متفاوت است. اما تعدادی از گل ها و گیاهان مناسب کاشت در گرین تراس و پیشنهادی پالیزبام به شرح ذیل می باشد :

گل رز : به عنوان گلی متنوع و مقاوم نسبت به اقلیم های مختلف برای کاشت در تراس های مختلف مناسب است.

شمعدانی : اگرچه فصلی می باشد و در ماه های سرد باید به محیط مسقف منتقل شود، اما در فصول گرم و خصوصا در معرض آفتاب با گل های زیبای خود مناسب تراس سبز می باشد.

همیشه بهار : این گیاه در چند رنگ و با خواص دارویی و همچنین ویژگی دافع حشرات است

انواع کاکتوس : کاکتوس ها با تنوع بسیار زیاد و مقاومت در مقابل کم آبی و گرما مناسب تراس باغ های آفتابگیر و گرمسیری می باشند.

شمشاد : گیاهی با رشد بالا، پرتراکم و مقاوم در مقابل سرما، گرما بوده و مناسب کاشت در لبه ی تراس برای ایجاد پوشش می باشد.

مورد : درختچه ای زیبا و مقاوم و مناسب کاشت در محوطه سبز است.

میخک هندی : گیاهی همیشه سبز و مقاوم بوده و مناسب کاشت در روف گاردن و تراس گاردن می باشد.

ناز آفتابی : گیاهی با گل های ریز، پوششی، رشد بالا و مقاوم به تغییرات دمایی است.

رزماری : همیشه سبز، مقاوم و دارای خواص دارویی می باشد.

تراس سبز

مبلمان فضای باز مناسب تراس گاردن

تراس سبز ، با توجه به اینکه در معرض تابش آفتاب، بارندگی و تغییرات دمایی می باشد، نیازمند استفاده از مبلمانی مناسب و مقاوم بوده و ضمن حفظ کیفیت قابل شستشو نیز باشد. امروزه در بازار، مبلمان فضای باز را با متریال و مدل های مختلفی می توان یافت که عمدتا از جنس فلز، سنگ، سیمان، پلاستیک، انواع چوب روس یا ترمووود و چوب پلاست می باشند.

 اما باید توجه داشت که در انتخاب مبلمان مناسب علاوه بر مقاومت بالا، باید نسبت به وزن و ابعاد آن نیز توجه داشت چرا که مبلمان باید قابلیت انتقال به تراس سبز را داشته باشد و از طرفی وزن آن هم سبک باشد و باری اضافه به سازه و ساختمان وارد ننماید.

پالیزبام با ساخت انواع اقلام و مبلمان فضای باز شامل میز و نیمکت، تاب، میز آتشدان، انواع فلاورباکس ها، آبنما، استندهای تراس گاردن و باربیکیو با متریال سبک و به صورت پرتابل از جنس پروفیل و ورق آهنی و کاور چوب پلاست یا ترمووود نسبت به تامین نظر کارفرمایان برای محوطه سازی تراس اقدام نموده است.

تراس سبز

نورپردازی

پس از تکمیل سازه ها و چیدمان تراس سبز ، آیتم های کاشت گیاهان و نور پردازی نقش قابل توجهی در زیبایی و نمود فضا دارند. طراحان پالیزبام با لحاظ وضعیت گرین تراس نسبت به طراحی نورپردازی نیز اقدام نموده و پس از تکمیل کار ساخت و اجرا، با استفاده از لامپ های متنوع جهت تامین روشنایی و همچنین زیبایی محیط اقدام می نمایند.

تراس سبز

متریال مورد استفاده در تراس سبز

کی از موضوعات مهم برای ساخت و اجرای یک بالکن سبز استفاده از متریال و اقلام مناسب است تا ضمن تامین زیبایی و کاربری، نیاز به نگهداری و تعویض و اصلاح به حداقل ممکن کاهش یابد. از این رو متریال و عناصر مورد نیاز برای رسیدن به یک تراس سبز رضایت بخش شامل موارد ذیل می باشند :

-انواع چوب های مقاوم مانند ترمووود و متریال مشابه مانند چوب پلاست

-چمن های مصنوعی و چمن های طبیعی (با محدودیت)

-مبلمان های مقاوم به شرایط محیطی ( نشیمن، باربیکیو و … )

-پروفیل و ورق های آهنی جهت زیرسازی و اجرای سازه ها

-شن و قلوه سنگ برای ترکیب با سایر متریال کف سازی

-بلوک های سنگی و پلیمری و واش بتن

-گیاهان مناسب اقلیم و تجهیزات و سیستم های آبیاری آن در صورت نیاز

-سیستم های تامین روشنایی و نورپردازی با خاصیت ضد آب

سوالات متداول

تراس سبز را می توان یک بام سبز در ابعاد کوچک و محدود تعریف نمود. تراس سبز با روش بام سبز طراحی و اجرا می شود اما با توجه به محدودیت فضا باید ظرافت بیشتری را مدنظر داشت و با یک طراحی هوشمندانه حداکثر استفاده از فضا صورت گیرد.

در طراحی تراس سبز باید استفاده بهینه از سطح تراس، دیوارها و حتی نرده ها صورت بگیرد تا بتوانیم در فضای محدود بدون ایجاد محدودیت حداکثر استفاده را داشته باشیم و همچنین لازم است گیاهان مقاوم و مناسب فضای بیرونی را کاشت نماییم.

تراس سبز به عنوان یک نمونه کوچک از روف گاردن می باشد که طبیعتا به جهت فشردگی طراحی، متوسط هزینه در مترمربع در آن بالاتر از روف گاردن است البته متناسب با خواسته کارفرما می توان طراحی را خلوت تر و ارزان تر انجام داد. تماس برای مشاوره و استعلام قیمت 09121305248

با توجه به محدودیت های موجود در استفاده از فضای سبز شهری می توان با استفاده از فضای تراس و تبدیل ان به تراس سبز، یک فضای خصوصی، در دسترس را برای ساکنین فراهم نمود.

فراهم نمودن یک فضای در دسترس، سبز و خصوصی برای خانواده – جذب اصوات مزاحم محیطی – ارتقا کیفیت هوای محیط – قابلیت خنک کنندگی محیط و ساختمان – جذب گرد و غبار و تصفیه هوا – افزایش قیمت ملک – بالا بردن سرانه فضای سبز در شهرها – افزایش زیبایی و منظر هم از داخل ساختمان و هم در نمای بیرونی

سلام! روی کارشناس مورد نظر کلیک کنید تا در Whatsapp چت کنید
تماس با ما