نوشته شد

فلاورباکس ها اقلام پیش ساخته ای هستند که به اشکال معمول جعبه ای و یا استوانه ای فضایی را برای تثبیت بستر کاشت و کاشت و نگهداری گل ها و گیاهان فراهم نموده و انواع آن در داخل و خارج از خانه و محیط های مسقف و یا باز استفاده می شوند که بسته به شرایط محیط در سبک ها، ابعاد و متریال مختلفی قابل ساخت و اجرا هستند.

برای آشنایی با انواع فلاورباکس ها، در ذیل رایج ترین انواع آنها دسته بندی شده و توضیحات اجمالی در این خصوص ارائه گردیده است.

فلاورباکس
فلاورباکس

انواع فلاورباکس

فلاورباکس ها انواع مختلفی را شامل می شوند که بستگی به نوع فضای شما ( داخلی و خارجی)، ابعاد و شرایط آب و هوایی، گیاهان مدنظر و تناسب با معماری محل استقرار انتخاب می شوند.

انواع فلاور باکس به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

سنگی

گلدان های سنگی زیبایی مطلوبی به فضای شما می دهند و معمولا به دلیل سنگین بودن گلدان های سنگی جا به جایی آن ها دشوار است. فلاورباکس های سنگی بیشتر در فضای سنتی استفاده می شوند. گلدان های سنگی معمولا از قیمت بالایی هم برخوردار هستند و به دو صورت ساخته می شوند یا با استفاده از سنگ مصنوعی و به صورت قالبی و یا استفاده از سنگ های یک تکه و تراش آن بوسیله دستگاه های سنگ تراش.

فلاورباکس
فلاورباکس سنگی

گلدان های سنگی که با استفاده از سنگ های تزئینی مانند سنگ مرمر ساخته می شوند معمولا جزو زیباترین و در عین حال گرانترین انواع فلاورباکس ها بوده و معمولا در اماکن تشریفاتی و لابی ساختمان های مجلل استفاده می شوند.

سفالی

گلدان های سفالی در طرح و ابعاد مختلفی وجود دارند که علاوه بر قیمت مناسبی که دارند در اکثر فضاهای داخلی و خارجی قابل استفاده هستند. فلاورباکس های سفالی به راحتی هم قابل جا به جایی هستند و معمولا انواع متنوعی از آنها را در اکثر منازل مشاهده می کنیم.

نمدی

گلدان های نمدی امکان استفاده به صورت گلدان های معمول و استقرار بر روی کف را ندارند اما یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت و ایجاد دیوار سبز نمدی در تراس ، داخل منزل و محیط های مسقف می باشد چرا که علاوه بر زیبایی ظاهری، بسیار راحت و بدون نیاز به شاسی کشی نصب می شوند و قابلیت جابجایی نیز دارند.

بتنی

ساخت فلاورباکس های بتنی نیاز به دقت و حوصله دارد و همچنین مدت ساخت آن نسبتا طولانی است پس در نتیجه از قیمت بالاتری برخوردار است. فلاورباکس های بتنی دارای وزن زیادی هستند و هم چنین به دلیل مقاومت بالایی که دارند ، در طراحی ها آن ها در معرض آب قرار می دهند. فلاورباکس های بتنی از سیمان و میلگرد ساخته می شوند و معمولا در پارک ها و خیابان های مورد استفاده قرار می گیرند و بدلیل وزن بالا و زیبایی کمتر نسبت به فلاورباکس های مشابه کمتر در فضاهای مسقف و همچنین روف گاردن و تراس گاردن مورد استفاده قرار می گیرند.

فلزی

گلدان های فلزی فلزی معمولا از ورق های آهنی، گالوانیزه و استیل ساخته می شوند و به صورت مستقل و با رنگ آمیزی و یا با کاوری از متریال هایی مانند چوب پلاست ، ترمووود و … کاور شده و زیبایی بیشتری را عرضه می نمایند.

چوبی

فلاورباکس های چوبی معمولا در ابعاد کوچک و تزئینی ساخته می شوند و به صورت دکوری در منازل چیدمان می شوند و البته انواعی از آن هم در ابعاد بزرگتر و در روف گاردن ها و تراس سبز ها مورد استفاده قرار می گیرند اما با توجه به قرار گیری در معرض آب و آفتاب و هوای آزاد نیاز به نگهداری با پوشش های رزینی مخصوص دارند و طول عمر به نسبت کمتری نیز دارند.

فلاورباکس چوب پلاست

گلدان های چوب پلاست را می توان به عنوان زیر مجموعه ای گلدان های فلزی نیز نام برد اما با توجه به محبوبیت آنها و رایج بودن استفاده از این فلاورباکس ها در روف گاردن و تراس سبز ها به صورت مجزا توصیف خواهند شد.

فلاورباکس چوب پلاست دارای استراکچری فلزی می باشد که با استفاده از پروفیل های آهنی ساخته شده و بخش داخلی آن نیز با استفاده از ورق گالوانیزه ساخته می شود سپس برای حفظ کیفیت و بالا بردن مقاومت در مقابل خوردگی، توسط یک لایه رنگ اپوکسی و یا رنگ پودری کوره ای پوشانده شده و در نهایت متناسب با نیاز بوسیله پروفیل های چوب پلاست و با رنگ مطلوب کاور می شود. فلاورباکس چوب پلاست یکی از مناسب ترین انواع فلاورباکس برای استفاده در چیدمان بام سبز و دیوار سبز می باشد.

انواع فلاورباکس بر اساس ابعاد

گلدان ها در ابعاد و اندازه های مختلفی ساخته می شوند که به مراتب هر چقدر ابعاد آن ها بزرگتر باشد وزن آن نیز سنگین تر خواهد شد و با توجه به اینکه یکی از موارد اصلی کاربرد فلاورباکس ها در روف گاردن، تراس سبز، دیوار سبز، پاسیو سبز و به طور کلی بر روی سقف می باشد باید در انتخاب ابعاد و متریال و دیتیل اجرایی دقت نمود که هم برای قرار گیری بر روی سقف و هم نقل و انتقال آنها به مشکل برنخوریم.

فلاورباکس

فلاورباکس طولی

فلاورباکس های طولی بر اساس مقیاس محیط به صورت طولی کنار هم قرار می گیرند که باید در کارگاه شرکت پالیزبام ساخته شود و بعد ساخت در محل نصب گردد و البته امکان ساخت آنها در محل نیز وجود دارد اما زمان بیشتری صرف ساخت و اجرای آن خواهد شد. ارتفاع فلاورباکس های طولی بین 40 تا 60 سانتی متر است. و طول این فلاورباکس ها از 70 تا 120 سانتی متر می رسد که در بعضی موارد هم می تواند طول بیشتری نیز داشته باشد اما با توجه به پرتابل بودن و احتمال نیاز به جابجایی در آینده بهتر است ابعاد آن در اعداد فوق تجاوز نکند تا قابلیت جابجایی خود را از دست ندهند.

فلاورباکس های زمینی

فلاورباکس های زمینی مخصوص گیاهان فصلی هستند و به آسانی قابل جا به جایی بر روی زمین هستند و معمولا با توجه به قابلیت جا به جایی آن ها از وزن سبک تری برخوردار هستند. فلاورباکس های زمینی در ابعاد مختلفی ارائه می شود با وزن نسبتا سبک هم در فضاهای بیرونی و هم برای فضاهای داخلی به راحتی قابل استفاده هستند. فلاورباکس های زمینی را هم می توانید همراه با سینی تخلیه و هم بدون سینی تخلیه استفاده کنید که معمولا همراه با سینی تخلیه نگهداری گیاهان را به مراتب آسان تر خواهد کرد.

فلاور باکس های دیواری

گلدان های دیواری یا گلدان های دیوار سبز به دلیل اینکه بر روی سطح دیوار نصب می شوند از وزن کم تر و ابعاد کوچک تری برخوردار هستند و جنس این فلاور باکس ها معمولا از پی وی سی ، فایبرگلاس و یا ورق گالوانیزه است که به دلیل سبکی وزن آن ها از استحکام و مقاومت کم تری برخوردار هستند و در صورت قرار گیری در مقابل آفتاب استفاده از نوع گالوانیزه آن الزامی است.

فلاورباکس های پرتابل پالیزبام

شرکت پالیزبام نه تنها فلاورباکس های پرتابل را ارائه می دهد بلکه تمام فضای روف گاردن، تراس گاردن، دیوار سبز و محوطه شما را به صورت پرتابل طراحی و اجرا خواهد کرد. در این روش به راحتی می توان در سریع ترین روش و در مدت زمان کم به تعداد بالایی فلاورباکس را به صورت کارگاهی ساخت و سپس در محل پروژه چیدمان نمود و سرعت اجرای در عین بالا بودن کیفیت از مزیت های روش اجرایی پالیزبام است.

جنس گلدان های های پالیزبام، استراکچر فلزی همراه با کاور چوب پلاست است که همراه با سینی تخلیه و بدون سینی تخلیه تولید و ارائه می شود. به علت دقت بالای تولید محصولات ، توجه به جزئیات و استفاده از چوب پلاست  و ترمووود با قابلیت مقاومت نسبت به رطوبت و پوسیدگی، فلاورباکس های پالیزبام دارای استحکام و دوام بالاتری نسبت به فلاورباکس های دیگر بوده و همزمان دوام و زیبایی را برای بهره برداران تامین می نمایند.

مزایا و معایب فلاورباکس در روف گاردن

مزایای فلاورباکس

فلاورباکس در انواع مختلف قابلیت جا به جایی در هر نقطه از روف گاردن شما را دارد ، به راحتی می توان فلاورباکس را در هر ابعادی با توجه به نوع گیاهی که کاشته شده است جا به جا کرد .

فلاورباکس می تواند مانند عایق و حصاری در کنار دیواره ها عمل کند و دید اطراف را به روف گاردن ، تراس سبز و یا هر محیطی که مورد استفاده قرار گرفته محدود کند.

در خیلی از موارد مشاهده می شود که در روف گاردن بستر مناسبی برای کاشت و رشد گیاه وجود ندارد در این صورت فلاورباکس کمک شایانی می کند زیرا به راحتی می توانید در انواع متنوعی از آنها درختچه ها و گیاهان مد نظر را بکارید.

وجود ابعاد مختلف گلدان این امکان را به شما می دهد که هر جایی از روف گاردن یا تراس سبز خود فلاورباکس را قرار دهید.

قرار گیری و متصل شدن چند فلاورباکس در روف گاردن این امکان را می دهد که دید بصری زیبایی در روف گاردن ایجاد شود.

دوام گیاه در فلاورباکس بسیار بیشتر از گیاه در بستر خاک بر روی روف گاردن است.

فلاورباکس ها به دلیل ایجاد فاصله بین بستر کاشت و سقف روف گاردن امکان نشت رطوبت به داخل ساختمان را به شدت کاهش می دهند و امکان نفوذ ریشه را نیز به صفر می رسانند چرا که ریشه گیاهان کاشته شده هیچگونه ارتباطی با کف بام نداشته و امکان نفوذ و تحمیل خسارت را ندارد.

فلاورباکس

معایب فلاورباکس

اگرگلدانی که انتخاب می کنید ابعاد بزرگی داشته باشد طبیعی است که جا به جایی آن سخت تر می شود لذا لازم است در انتخاب ابعاد فلاورباکس دقت نمایید.

اگر فلاورباکس چوبی باشد بعد از مدتی دچار پوسیدگی می شود که برای حل کردن این مشکل نیز شما می توانید از چوب پلاست که مقاومت بالایی دارد استفاده کنید.

نکات مهم فلاورباکس ها

نکاتی که در رابطه با فلاورباکس اهمیت دارد، این است که حتما بدنه گلدان ها عایق و ضد زنگ زدگی باشد که هم دچار پوسیدگی و افت کیفیت نشود و هم ریشه گل و گیاه موجود در فلاورباکس در برابر سرما و گرما استحکام بیشتری داشته باشد.

حتما در خرید فلاورباکس به سایز و ابعاد و عمق کاشت مفید آن دقت بکنید زیرا اگر فلاورباکس خریداری شده با ابعاد و سایز مکان شما و گیاهان استفاده شده هماهنگی نداشته باشد علاوه بر اینکه محیط شما را نامنظم و غیر استاندارد نشان می دهد، ممکن است در مدت زمان طولانی سبب آسیب رسانی به ریشه های گل ها و گیاهان کاشته شده شود.

حتما در موقع خریداری فلاورباکس برای محیط خود از افراد خبره مشاوره بگیرید زیرا باید جنس فلاورباکس با شرایط محیطی شما همخوانی داشته باشد.

فلاورباکس مناسب گیاهان روف گاردن

یک از انواع فلاورباکس ها که دارای ابعاد بزرگتر و خصوصا عمق کاشت بیشتر می باشند را تری باکس می گویند که مناسب کاشت درختچه ها و گیاهان بلندتر است و باید در نظر داشته باشید که در صورتی که گلدان شما متناسب با گیاه شما نباشد ریشه گیاه می تواند معرض آسیب جدی و عدم رشد مناسب باشد، پسگلدان عموما برای گیاهان فصلی و گیاهان گل دار استفاده می شود و تری باکس برای درختچه ها و بعضا درختان کوتاه مناسب است و هرچه قدر میزان عمق گلدان ها بیشتر و زهکشی هم متناسب با آن باشد گیاهان شما دوام بالاتری خواهند داشت.

روش های آبیاری فلاورباکس ها

آبیاری گیاهان و همینطور گیاهان داخل فلاورباکس ها به سه روش عمده انجام می شود:

آبیاری سنتی ، آبیاری اتوماتیک ، آبیاری هوشمند

آبیاری سنتی: در این نوع آبیاری که به روش دستی انجام می شود معمولا توسط باغبان و یا نگهبان ساختمان این آبیاری انجام می گیرد که علاوه بر اینکه ممکن است آبیاری به موقع و کافی نباشد، در مقیاس های بزرگ عملا اقدامی غیر ممکن هم می باشد.

آبیاری اتوماتیک: این نوع آبیاری همراه با یک تایمر انجام می شود که این تامر با توجه به وسعت بام و نوع گیاهان روف گاردن تنظیم و در زمان های مشخصی شروع به آبیاری می کند، این تامر دارای دو خروجی می باشد و در این نوع آبیاری از لوله هایی به جنس پلی اتیلن و پروپیلن استفاده می شود.

آبیاری هوشمند: این نوع آبیاری برای ساختمان هایی با مقیاس بزرگ و تعداد بالای گلدان به کاربرده می شود که هزینه بالاتری نسبت به سایر روش های آبیاری دارد.

قاب گل
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه شما

سلام! روی کارشناس مورد نظر کلیک کنید تا در Whatsapp چت کنید
تماس با ما