نوشته شد

مفاهیم پایداری و توسعه پایدار و کاهش مصرف انرژی و مسائل زیست محیطی عامل به وجود آمدن رویکردی در معماری با نام معماری پایدار شده است.

باتوجه به بحران انرژی در جهان و رشد سریع شهرنشینی باید به دنبال راهکارهایی مناسب در جهت کنترل کاهش تاثیرات منفی ساخت وسازها بر طبیعت باشیم، شناخت روش هایی برای دست یافتن به معماری پایدار و استفاده بهینه از این اصول ما را برای رسیدن به فضایی پایدار کمک می کند. ساختمان پایدار علاوه بر برآوردن نیازهای جسمی انسان ها ، نیازهای روحی آن ها را نیز رفع می کند و در واقع پایداری در شهر به سلامت انسان ها و دستیابی هرچه بهتر افراد به رفاه و آسایش کمک می کند که در ادامه به نقش فضای سز عمودی ، بام سبز ، دیوارسبز و گیاهان در معماری پایدار می پردازیم.

بام سبز و معماری پایدار

بام سبز یکی از رویکردهای معماری و شهرسازی و برگرفته ازمعماری پایدار است که از آن می‌توان در جهت ارتقای کیفیت محیط‌ زیست و توسعه معماری پایدار شهری بهره برد. استفاده کاربردی از بام ­ها می‌تواند به عنوان استفاده بهینه از زمین‌های شهری تلقی شود و همزمان مزیت های اجتماعی ، زیست محیطی و اقتصادی را به همراه داشته باشد.

گیاه به عنوان یک موجود زنده نیاز های خاص خود را دارا می باشد انتخاب درختان و گیاهان سازگار با اقلیم منطقه و محل کاشت ( اعم از شرایط خاک ، آب و میزان نور فراهم شده) برای ایجاد و حفظ فضای سبز پایدار بسیار حائز اهمیت است از طرف دیگر رعایت اصول زیبایی شناسی منظر و تلفیق معماری پایدار سبز و عناصرسخت ، نیاز به شناخت ویژگی های کاربردی تر در گیاه مانند بافت ، فرم ، رنگ برگ ، تراکم شاخه ها و … دارد.

حفظ انرژی با استفاده از گیاهان در بام سبز و دیوار سبز

هر ساختمان باید طوری ساخته شود که نیاز به مصرف سوخت های فسیلی را به حداقل برساند استفاده از گیاهان در بام ساختمان و ایجاد فضاهایی به نام بام سبز و همچنین استفاده از گیاهان رونده در سطوح عمودی ساختمان ها به عنوان دیوار سبز می تواند نقش موثری در کاهش هدر رفت گرمایش و سرمایش ساختمان و در نتیجه کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

بام سبز جزئی از تلاش برای حفظ پایداری در شهرهاست و یکی از راه حل های مدرن برای رفع بخشی از مشکلات شهری از جمله ، کاهش آلودگی، بهبود منظر بصری ، کاهش تردد تفریحی و در نتیجه کاهش ترافیک ، بالابردن تعاملات اجتماعی و بهبود روابط همسایگی و… است.

توسعه شهرها و افزایش جمعیت شهری باعث از بین رفتن محیط های طبیعی شده و به همین دلیل طراحی و توسعه فضای سبز نقش مهمی در زندگی انسان ها دارد برهمین اساس استفاده از فناوری بام سبز وتراس سبز می تواند جایگزین خوبی برای پارک های شهری باشد.

دیوار سبز ﺧـﺎرﺟﻲ ﻣﻴـﺰان ﺑﺎزﺗـﺎﺑﺶ ﺧﻮرﺷـﻴﺪ را در ﺳـﻄﺢ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻲدﻫﻨﺪ و ﻛﻤک ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ ﺗﺎ دﻣﺎ ﻣﺘﻌﺎدل ﺷﻮد، درﺧﺘـﺎن و ﮔﻴﺎﻫـﺎن ﺑـﺎ اﻳﺠﺎد ﺳﺎﻳﻪ و ﺗﺒﺨﻴﺮ ﻣﻮﺟﺐ ﻛﺎﻫﺶ دﻣﺎي ﻫﻮا و ﺳﻄﻮح ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.

روف گاردن پرتابل یک سیستم مهندسی سبک وزن و قابل جابجایی است که هم از بام محافظت می کند و هم امکان رشد گیاه در بام را فراهم می سازد، در بحث معماری پایدار تأکید بیشتر بر عوامل زیست محیطی و اصول معماری پایدار که همان حفظ انرژی های طبیعی است ، می باشد.

در نهایت می توان گفت حفاظت از منابع طبیعی محیط زیست ، کاهش آلودگی هوا و بهداشت جسمی وروانی افراد از موضوعاتی است که در معماری پایدار مطرح بوده و ضرورت آن هرروز آشکارتر می شود که طراحی بام سبز و تراس سبز براساس اصول معماری پایدار که امروزه به عنوان یکی از مفاهیم و موضوعات نو و مورد توجه در حوزه معماری و ساختمان سازی و شهرسازی مطرح است می تواند در کنترل مصرف انرژی و حفظ منابع طبیعی راهگشا باشد. 

گلخانه پاسیو
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه شما

سلام! روی کارشناس مورد نظر کلیک کنید تا در Whatsapp چت کنید
تماس با ما