نوشته شد

روف گاردن در ساختمان های قدیمی – مشکلات و راه حل ها

مقدمه

باتوجه به مقاله ای از Wenjun Wang ، مشکلات و راه حل های باغ بام را در ساختمان های قدیمی بررسی می کنیم .

   بسیاری از شهرها سیاست هایی را برای اطمینان از بام سبز ساختمان های جدید اتخاذ کرده اند ، اما گستره ی زیادی از ساختمان های قدیمی نادیده گرفته شدند . اگرچه پتانسیل بازار در این زمینه بسیار زیاد است و مفهوم معماری اکولوژیک محبوبیت بیشتری پیدا کرده است ، اما توجه مخصوص به این ساختمان های چندین سال ساخت مورد غفلت واقع شده است . از این رو راه حل های ساخت باغ بام در این ساختمان ها مورد بحث قرار می گیرد .

ساختمان ها از سه جنبه ایمنی بار سازه ای ، سقف ضد آب ، زهکش و … جهت ایجاد روف گاردن مورد بررسی قرار می گیرند از این رو مشکلاتی که طی بررسی ساختمان های قدیمی به دست آمد شامل موارد ذیل بود :

  • کفایت نکردن ایمنی لازم بنا
  • عدم ظرفیت لازم برای تحمل بار
  • عایق نامناسب و یا از بین رفته بام ساختمان ها

راه حل های ایجاد روف گاردن در ساختمان های قدیمی

اجرای بهار خواب در ساختمان - بهار خواب آپارتمان چه بخش هایی دارد
مشاهده

اولین مرحله اصلاح در ایمن سازی موضعی ساختمان در طی آنالیز سازه می باشد که مجریان متخصص عمرانی طی بررسی های خود ، ایمن را مورد بررسی قرار می دهند و در صورت لزوم و توجیه اقتصادی نسبت به ارتقا ایمنی آن اقدام می نمایند . در دومین مرحله ، عایق سازی بام صورت می گیرد و در این مرحله ضمن لزوم ایزولاسیون صحیح و مطمئن باید تا حد امکان از لایه های سبک استفاده شود . مورد دیگری که وجود دارد ستونهای این بام ها می باشد که معمولا در محاسبات ضرایب نسبتا پایینی را دارند و به همین علت با طراحی های تامل شده ، عمده بارهای مرده بام سبز را می توان در صورت نیاز به ستونها منتقل کرد. که علاوه بر این مسائل بهتر است بارهایی که طی طراحی و اجرا قرار است بر بام وارد شود تا حدامکان بار زنده و سبک باشند و وزن سنگینی نداشته باشند تا آسیبی به بنا وارد شود .

طراحی تراس سبز – تراس گاردن
مشاهده

بارهای مرده شامل آیتم هایی می شود که به سازه متصل شده اند و در زمان زلزله می توانند خسارت های قابل توجهی را به ساختمان وارد نمایند مانند استخرهای بنایی ، سنگفرش ، گلدان های ساخته شده با مصالح بنایی و … لذا حتی در صورت استفاده از آیتم هایی مانند آبنما های سنگی ، گلدان های سنگی ، گابیون ، مجسمه های سنگی و … باید مقاومت سازه مد نظر بوده و الزاما این آیتم ها و اقلام به صورت پرتابل و قابل جابجایی اجرا و جایگذاری شوند.

روش طراحی دیگر ، اعمال برکه و فضاهای سبز بیشتر در بام است که بتواند تا حدی موجب حذف بار برف از بارهای زنده  شود.

با توجه به نظر و در برخی موارد اصرار کارفرما مبنی بر اجرای بنایی در روف ، گیاهانی که در نظر می گیریم در طراحی کاشت باید عمق کمی را برای کاشت نیاز داشته باشند ، چراکه گیاهانی که نیاز به عمق زیادی دارند تا در مقابل وزش باد مقاومت داشته باشند ، در روف گاردن و تراس ساختمان های قدیمی به دلیل استفاده از حجم زیادی از خاک ، مطلوبیت ندارند .

بام سبز آپارتمان – پشت بام سبز
مشاهده

روش های دیگر جهت کم وزن تر کردن بارها در روف گاردن ، استفاده از باکس ها و گلدان های پلاستیکی برای کاشت گیاه به جای استفاده از بسترهای سنگین وزن دیگر است .

با توجه به مطالب ذکر شده روش اجرایی پیش ساخته و مدولار پرتابل علاوه بر مزایایی که گفته شد در صورت نیاز به تعمییرات موضعی احتمالی ، به راحتی با جابه جایی اقلام و متریال های فضای مورد نظر و بدون آسیب به آن ها ، قابل انجام است در صورتی که در اجراهای بنایی ، تخریب و اجرای مجدد در بخش وسیعی از فضای مورد نظر باید صورت بگیرد .

https://www.atlantis-press.com/article/25895206.pdf

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه شما

سلام! روی کارشناس مورد نظر کلیک کنید تا در Whatsapp چت کنید
تماس با ما