طراحی و ساخت آبنما

ساخت آبنما

آبنما یکی از آیتم هایی می باشد که در تراس سبز،محوطه سازی، روف گاردن و حتی ترکیب با دیوار سبز می تواند به فضا طراوت ببخشد و نما و صدای دلنشینی را ایجاد کند. آبنما می تواند در شکل های مختلف و با روش های اجرایی متفاوت ساخته شود. در ادامه به طراحی و ساخت آبنما می پردازیم.

ساخت آبنما

طراحی آبنما

همانطور که گفته شد آبنماها در مدل های مختلفی می توانند طراحی شوند. بسته به سایت مورد نظر، کاربری فضا، میزان وزش باد و شرایط آب و هوایی، متراژ مورد نظر برای اجرای آبنما، میزان صدای قابل تولید برای فضا ( صدای ریزش آب) و … از مسائلی هستند که قبل از شروع فرآیند طراحی باید بررسی شوند. بر این اساس آبنما می تواند به شکل های ذیل طراحی شود:

  • آبنما پرده ای: طراحی این آبنما به منظور تداعی کردن آبشار در فضا صورت می گیرد. به گونه ای که منشاء آن را در جداره ای مخفی می کنند. سیستم آن، ریزش آب را به صورت پیوسته به نمایش می گذارد. جداره و حوضی که برای این گونه از آبنماها طراحی می شود می تواند از متریال هایی مانند سنگ، فلز و چوب پلاست باشد. جداره و یا نمای پشت ریزش آب نیز می تواند بافت خاص و متفاوتی را نشان دهد.
  • آبنما صخره ای: این گونه از آبنماها می تواند طبیعتی مصنوعی را در محوطه مورد نظرایجاد کند و در لابه لای سنگ ها نازل های آبنما جایگذاری شود و نمایی ایجاد کنند که انگار ریزش آب از درون سنگ ها اتفاق می افتد. این نوع از آبنما در فضاهایی با متراژ بالا قابل طراحی و اجرا می باشد.
چوب پلاست و مزایای آن - تعریف wpc
مشاهده

ساخت آبنما

 

  • آبنمای دیواری: در بسیاری از فضاها که محدودیت متراژ وجود دارد از آبنماهای دیواری استفاده می کنند که خود می تواند انواع مختلفی داشته باشد و در واقع فضایی اشغال نخواهند کرد بلکه می توانند به عنوان پارتیشن و یا جداره های موردنیاز فضا مورد استفاده قرار بگیرند.
  • آبنماهای سنتی: آبنماهای سنتی منظور همان حوضچه هایی هستند که با وجود فواره هایی که دارند نمای زیبایی ایجاد می کنند که امروزه با حفظ ساختار این نوع آبنما با استفاه از متریال های مدرن در معماری روز نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

ساخت آبنما

اجرا و ساخت آبنما

آبنماها نیز می توانند با دو روش اجرایی صورت بگیرند. یکی از روش های معمول برای ایجاد آبنما در فضا روش ماسونری یا بنایی می باشد. در این روش همانطور که از نامش مشخص است از ملات و متریال هایی استفاده می شود که کاملا با بنای اصلی درگیر می شود اما روش دومی که وجود دارد روش پرتابل مدوولار می باشد. در این روش آبنمای مورد نظر قابل جابه جایی می باشد و می تواند در همان محل و یا کارگاه به صورت یک اقلام ساخته شود. این نوع سازه هیچ اتصالی به بنای ساختمان نخواهد داشت و هیچ عوارضی در آینده شامل نفوذ رطوبت به سقف و … را شامل نمی شود.

روف گاردن در ساختمان های قدیمی - مشکلات و راه حل ها
مشاهده

ساخت آبنما

انواع آبنما پالیزبام

شرکت پالیزبام علاوه بر طراحی و اجرای روف گاردن، تراس سبز و محوطه سازی، اقلام نیز طراحی و تولید می کند. تمامی آبنما های پالیزبام به صورت پرتابل بوده و شامل سه مورد زیر می باشد.

1- آبنمای چهارسو: این نوع از آبنما در ابعاد 100 در 100 در محوطه و روف گاردن به راحتی جابه جا می شود و ریزش آب در آن از هر چهار طرف قابل نمایش می باشد.

2- آبنما آبشاری: این نوع از آبنما به صورت استندی می باشد که از طریق نازل هایی که در داخل باکس گالوانیزه جایگذاری شده است ریزش آب دارد و می تواند به همراه دیوار سبز نیز اجرا شود. به این صورت که در باکس های گالوانیزه بالایی می توان گیاه کاشت و ریزش گیاه را همراه با ریز آب در نما ایجاد نمود.

ساخت آبنما

3- آبنمای سازه ای: این نوع از ابنما در ابعاد بزرگ تری قابل اجرا می باشد و همراه با دیوار سبز نیز طراحی می گردد.

گیاهان مناسب آپارتمان - نگهداری گل ها و گیاهان فضای بسته ( بخش چهارم )
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه شما

سلام! روی کارشناس مورد نظر کلیک کنید تا در Whatsapp چت کنید
تماس با ما